Novice

Zimska šola v naravi

Februar je bil za nas prav radodaren in izredno zanimiv mesec, saj smo poleg običajnega izkustvenega urnika preživeli 5-dnevo zimsko šolo v naravi, in to na Pokljuki. V objemu Triglavskega narodnega parka smo spoznavali gorski svet narave pozimi, še posebej pa smo bili športno aktivni, saj smo nadgrajevali znanje smučanja. Tisti, ki so na smuči stopili prvič, so se ob koncu šole v naravi, ob strokovnem vodstvu, že samostojno spuščali po snežnih strminah. Bolj izkušeni smučarji, pa so znanje le še nadgradili tako samostojno kot ob piljenju tehnike s pomočjo smučarskega učitelja in napredek je bil očiten. Sicer pa smo se tudi kepali, sankali in zgradili velikanski iglu, na katerega smo še posebej ponosni.

Čas, ko nismo bili na smučišču, smo preživeli radovedno ob prebiranju zgodb, igranju družabnih iger, iskanju zaklada in plesnih večerih, seveda pa nismo pozabili na redno vajo branja, pisanja in računanja.

Poleg raziskovanja okolice na mnogih sprehodih, smo se podali tudi na nočni pohod, ki je bil zaradi soja nastajajoče lune, obilice snega in čudovitega zavijanja vetra, še posebno lepa izkušnja. Imeli smo si tudi priložnost ogledati, kako poteka umetno zasneževanje smučišča, ki je bilo zaradi tako mile zime nuja.

Imeli smo priložnost opazovati raznolikost vremenskih pojavov, saj so se v času našega bivanja na Pokljuki zvrstili dež, sneg, sonce in veter. Ja, prav ste prebrali – tudi sneg! Snežilo je kar dvakrat, enkrat za vzorec, drugič pa malo bolj.

V času šole v naravi smo še poglobili naše vezi in prijateljstva, si medsebojno pomagali, reševali konflikte in se še bolj spoznali. Doživeli smo veliko izjemnih trenutkov, ki bodo naša srca povezovali za vedno.