Novice

POMLAD IN MOŽNOST VPISA

Pomlad je poleg nekoliko neobičajnih razmer, kot smo jih vajeni, prinesla v Sole Libero tudi čas novih vpisov za vse, ki jih zanima drugačen, naraven, izkustven način šolanja. Zavezani smo praktičnemu načinu dela in razumljivim pristopom ter učenju v notranji raziskovalnici in zunanji gozdni učilnici, ki otroka skozi učni proces podpirajo celostno. Delamo v manjši skupini, zato naše dela hkrati omogoča skupinski in individualni pristop, kjer so prisotni do trije pedagogi.To novost uvajamo z mesecem aprilom, ko bomo okrepili naš strokovni kader.

Vsi, ki bi se nam želeli pridružiti, še prej pa več izvedeti o nas, se lahko naročite na individualni informativni sestanek. Za več informacij pišite na info@sole-libero.si ali pokličite 031 751 499 (direktorica Saša Kern). V času vpisov organiziramo (glede na situacijo) telefonska ali kar video srečanja s starši, kjer se pogovorimo o vseh detajlih, ki vas zanimajo. Število vpisnih mest je omejeno.

Točni datumi dni odprtih vrat bodo zaradi izrednih razmer objavljeni naknadno na naši Facebook strani (Sole Libero – izkustveno šolanje) ter na naši spletni strani.

Sicer pa smo se zadnji mesec poleg sledenja učnim ciljem javnega šolskega sistema začeli z medgeneracijskim povezovanjem. Naučili smo se pletenja na prste ter kvačkanja z babico ter pričeli z uricami vrtnarjenja v sodelovanju z Gozdno šolo Hosta. Od marca naprej se bomo namreč lotili urejanja skalnjakov in ustvarili svoj zeliščno-rožni vrt.

Od sredine marca smo tudi pri nas začasno zaradi koronavirusa spremenili način poučevanja. Vrata zavoda so zaprta samo fizično, šolanje pa nemoteno poteka na daljavo. Zaradi majhnosti naših skupin je to še vedno mogoče izpeljati kakovostno in individualno – glede na potrebe, zahteve in značilnosti vsakega otroka.