Novice

POGREŠAMO GOZDIČEK- šolanje na daljavo

Kljub nekoliko nenavadnemu času in svojevrstnim izzivom, letošnja pomlad  in naše sodelovanje z našimi učenci, učenkami ter njihovimi starši, za enkrat poteka bolj na daljavo. Ob podpori sodobne tehnologije lahko vsak v svojem ritmu usvaja učno snov. Učno gradivo si pošiljamo preko navadne in elektronske pošte, dnevno se srečujemo tudi preko video klicev, tako da naše sodelovanje in napredek lahko ves čas nemoteno rasteta in da lahko ohranjamo osebni stik kolikor se le da.

Ker se letne obveznosti bližajo (končni izpiti šolarjev na domu) in s tem tudi novo šolsko leto 2020/2021, ta čas še prav posebej namenjamo poglobljenemu utrjevanju učne snovi (ena izmed prednosti našega načina šolanja je tudi v tem, da se pri učencih od 1. do 3.razreda preverjata le matematika in slovenščina in pri učencih od 4. do 6. razreda poleg slovenskega jezika in matematike  še angleški jezik) . Preostali čas namenjamo planiranju naslednjega izkustvenega šolskega leta, vmes urejamo tudi  gozdno okolico, naši gozdni učilnici ter prostor za šolska druženja ob odprtem ognjišču. Zaradi tega posebnega časa, v katerem smo se znašli, pa v našem gozdičku bolj kot otroška igra in smeh odmevata ptičje petje in pospešena rast spomladanskega cvetja …

V prihajajočem šolskem letu bomo ponovno velik poudarek dajali izkustvenemu medpredmetnemu povezovanju, učenju za življenje, ki vključuje tudi kuhanje, pospravljanje, šivanje, izdelavo osnovne kozmetike in čistil, vrtnarjenje in še kaj. Skrb za okolje in vsakodnevno bivanje v naravi ostajata še naprej naša prioriteta.

Novost, ki se je veselimo, je tudi okrepljen strokovni kader, kar pomeni, da bodo učni proces spremljali ves čas do trije pedagogi, poleg tega pa tedensko še nekaj zunanjih sodelavcev.

Sicer pa je pri nas veš čas pestro! Imamo svoje umetniške dni, ko se skozi ples, petje in igranje na glasbila prepletata glasbena in športna umetnost. Naše športne urice poleg obilo časa preživetega v naravi zajemajo tudi plezanje v Plezalnem centru Verd in razgibavanje v Fitnes centru Prava Vadba. Na urniku imamo tudi oblikovanje gline, pletenje, kvačkanje in orodjarske dneve, ko se ob izdelovanju izdelkov iz naravnih materialov učimo rokovanja z različnim orodjem.

Naši šolski dnevi so poleg rednega utrjevanja snovi iz matematike, slovenščine in tujega jezika, polni izkustvenih dogodivščin, s katerimi predelujemo cilje javnega učnega načrta tako, da nam učna snov lahko res zleze pod kožo. Obiskujemo različne muzeje, delamo eksperimente, hodimo na pohode in izlete, obiskujemo gledališke in lutkovne predstave, knjižnico in še kaj.

Za več informacij preglejte našo spletno stran. Po stabilizaciji razmer bomo imeli spet skupinske in individualne dneve odprtih vrat. Lahko nas pokličete na telefonsko številko 031 751 499 ali nam pišete na info@sole-libero.si. Veselimo se srečanja z vami!