Novice

Izkustveno učenje o sebi

Mesec november smo preživeli ob raziskovanju naših teles. Obravnavanja smo se lotili celostno in izkustveno. Najprej smo v teoriji spoznali naša čutila s katerimi zaznavamo svet.  Čutila smo prebudili z glasbeno delavnico, ki jo je za nas pripravil Urban Brenčič. Nadaljevali smo z ozaveščanjem čutil preko čutne čajanke, čutne malice in zaznavanja zvokov v gozdičku. V teoriji smo se seznanili z zgradbo in delovanjem našega telesa. Obiskali smo fizioterapevta Dormiš Mateja, ki nam je predstavil svoje delo. Prisotni smo bili na rehabilitaciji osebe, ki se po poškodbi ponovno uči hoditi, kar je bilo za vse nas globoko čustveno izkustvo. Preko računalniškega programa smo si ogledali naše telo tudi od znotraj, kar je bilo izjemno zanimivo. Ko smo se pogovarjali o dihanju, smo poleg teorije ozavestili naš dih v Joga studiu TaaBu, ki ga vodi Tanja Pokec. Za nas je pripravila jogo, kjer smo ozaveščali svoj dih, naučeno smo še stopnjevali z meditacijo v gozdičku. O pomembnosti pravilnega gibanja nas je podučila Tadeja Prašnikar iz Lepota Giba- Feldenkrais s Tadejo, ki nam je predstavila metodo Feldenkrais in pravilno gibanje našega telesa preko zabavne telovadbe. Naučeno o telesu smo utrjevali še z rednim gibanjem v naravi ter v telovadnici Prave Vadbe.

Mesec pa smo zaključili z lutkovno predstavo v Ljubljani in obiskom Hiše eksperimentov, kjer smo napenjali možgane ob razumevanju eksperimentov.

Pester mesec, ni kaj. V december stopamo umirjeno, z usmerjenim pogledom vase in poglobljenim druženjem. Prespali bomo v šoli in pripravili prijeten zaključek za starše.

Vsem želimo vse dobro v prihajajočem letu ter predvsem mir v sebi.